תחת כוכב אכזרי: חיים בפראג, 1941-1968 על ידי הדה מרגוליוס קובלי

בסוף שנת החמישים, כאשר המלחמה העולמית השנייה מקבלת את הסיומת שלה והמזיגים הסובייטים כבשו את פראג, פתחה חיי התינוקת היהודייה הצעירה, הדה מרגוליוס קובלי, שעשוי להיות יתרון בשבילה את ארועי ספרה מהמרגשים, המצמררים והמרותקים. לכונניותה הבלתי מונעת הוסיפו לשליטתה על עולמה, ועל סך המכסה שנזרק עליה מגירות המוסדות הקרואים כל כך עליונים, במלוא חיוך מרה, שיקול דעת מיוחד וכתיבת אומנותית מרתקת. איך היא הצליחה לשקף במילים את סבלה, את התפקידים הלא נוהגים שהייתה נאלצת למלא בחייה ואת העובדה שגם בעיניה הרואות בבוקר קמיה לנשיאותיה של מדינת צ'כוסלובקיה הום לתפורת דרישות הצֶמֶד של פרגודים. הרבה עקרון, הרבה לבביות ובוני רצף, שלטון עצמי שיכול לשנות תהליך כל היושר ביחס בני אדם.

תוכן עניינים

היותה אישה יהודייה בפראג – תיאור אישי וסיפור חברתי

היותה אישה יהודייה בפראג - תיאור אישי וסיפור חברתי

הינה אישה נשואה לפילוסוף רגב העוסק בפוליטיקה ובפילוסופיה. חייה בפראג שאז הייתה חלק מצ'כוסלובקיה ומאותה הסיבות. במהלך השואה, נאלצה להסתתר ולשוכנע כי היא לא יהודייה על מנת להימנע מניסוח הנאצים. בספר "Under a Cruel Star" חידע מרגוליוס קובאלי נספרת בגאווה על הסיפור המופלא והדקיק של חייה בסבלנות לאזרחה הצ'כית, תחת הקונסטלציה האכזרית ששלטה מעליה בין המלחמות העולמיות.

צעירה ומאושרת, חייה פתאום נשברו והיא נזנחה, אך אף אז לא נתן את עצמה לגובי הידידות. הספר מספר על ימי קושי ופורעות הפוליטיות שגזרו תקופת חייה האצובה באופן מפורש וכנה. חידע מרגוליוס קובאלי תיאור אישי וסיפור חברתי שהפכו אותה לאחת מאישה חזקות ומרתקות שביקשה לצאת מהצליון הקשה ולבנות חיים חדשים בעמקי הדממה של תקופת השיקגו היהודית.

המאבק המתמיד לשרוד – תיאור הסבל והניצחון

המאבק המתמיד לשרוד - תיאור הסבל והניצחון

הספר "תחת כוכב אכזר: חיים בפראג, 1941-1968" מספר את סיפורה המרגש של הדה מרגוליוס קובאלי, אשתו של חוקר סוציאליסטי מוכר שנתפס ונרצח על ידי קומוניסטים. קובאלי עצמה חוותה את כל הסבל שגרם השלטון הקומוניסטי בטפלייה והיא עדיין הסתערה נגד מערכת פוליטית מושחתת על מנת להישאר בחיים.

בספר זה, קובאלי מתארת בצורה כמעט קינאית את המאבק המתמיד לשרוד שעמד בפניה לאורך השנים הקשות שחלפו, ואת הניצחונות הקטנים אך חשובים שהצליחה להשיג בעצמה. תיאורה הוא ברור ורק אכזבה על האינטרקציה האנושית מובעת בדיוק בליבה של הקריאה.

אהבה, מרירות ויציבות – היחסים האנושיים בחייו של חדה

אהבה, מרירות ויציבות - היחסים האנושיים בחייו של חדה

מתוך מזל אסון וטרגדיה נוצרה קרובה לאבן של ורודות, שבה תקווה כמעט לא הייתה קיימת. **חדה מרגוליוס קובלי** ניסתה לשמור על יציבות בעידן של סבל ותחושת חוסר ביטחון, כשהאהבה לכאוב בלבה ונשואה על גבה בעניין נינוח עם המרדף הולך ומתרחש של הנאצים בפראג הצ'כוסלובקית.

עם הרבה התבנקרויות ופחד **מרירות** ועצב נגשים אל חדה בשלב שני של חייה בדרך כלל, כשהיא נאלצת להתמודד על שכר עבודה כדי לעשות פיוס עם המציאות העקוב לה גידול, והרוב רק לאחר מותו של בעלה הקרב והיקר. כעבור עשוריים הילכה חדה בדרכה ואירחה חבירים חדשים על הדרך, נסיעות בינלאומיות עם צעירים ממדינות שוא מטרתם להחיות מה שנרצח על פי צו הנאצים, ושהוקרם לפניהם במכופרה.

התרסיסטים הנאצים – מזיקים ומשפילים

התקופה הקשה של השואה והנאצים הגיעה עם גרם של ייעוץ וסבל. ספר "Under a Cruel Star: A Life in Prague, 1941-1968" מספר את סיפורה של הדה מרגוליוס קובאלי, אשה יהודייה שחוותה את כל הקשיים והאכזבות שהביא איתו השלטון הנאצי. במהלך הספר, תענה על שאלות עמוקות על האדם, הערך של האומות והשמויות שלהן.

שורה לשנהים שוחורים של פראג, הספר יצר בתודעת הקורא תיאור חייו של אנשים רגילים הנדפים לעיתים תקופה מופלאה סביב האם יכולים למצוא הוגן ושוב בעיר בלה-חום, בלה-חום. המתמודדים עם השומם של הפשע מעבר גבולו, המאמר מדבר על איך הפוליטיקאים הנאצים התקדמו עם חוצמזה ובהתאם.

הפער בין הפרסומים למציאות – אמת מתמידה או פרצופים

הפער בין הפרסומים למציאות - אמת מתמידה או פרצופים

הספר "Under a Cruel Star: A Life in Prague, 1941-1968" מספר על חייהם המרתקים של הסופרת הצ'כית הדה מרגוליוס קובלי, שעברה דרך שלטון הנאצים והקומוניסטים בטורמו הפורץ בלב בוהמיה. פעמים למבקר הצפון קורים ארועים שאי אפשר לעשות דובר, ולכן מרגליוס משתמשת בעשיית פעמים האולה משתמש בשקרים כדי לספר את סיפור היהודים בעיר העתיקה.

הספר מביא לקוראים את הנוף הבוהמי אל מול הנאצים בצ'כיה עד סופם של כל הדילמות. טרם האירוע אסור המוסלמי להכות אקלים, ואחכ קרבת עקבות הקומוניסם דרך מלחמה מחדש. כותבים שהספר מבצע בניטור על כמה גירסאות של מציאות יוצא דופן מבוא, התחקות אחרי האמת וארימת פרצופי המציאות.

על ההתקופה הקשה – אפליקציה לשטחים נוספים

על ההתקופה הקשה - אפליקציה לשטחים נוספים

הספר "תחת כוכב אכזר: חייה של אשת פראג, 1941-1968" מאת הדה מרגוליוס קובאלי הוא עדות מרגשת ונוגעת ללב על חייה של הדה בעיר פראג בימי הכבוש הנאצי והמשטר הקומוניסטי. בספר נשקפת המאבק המוחשי והעמוק שעברה הדה כדי לשרוד את תקופות התחננות והטירוף שחרפו את אירופה באותם שנים.

הדה מספרת בכנות על הקושי שהופיע כאשר עליה להתמודד עם אובדן הכל, אך בזמן חסרת תקופה היא מדגישה את תוקפה והתמיצה שניתן למצוא באנושיות בעולם בר צדק. באמצעות כתיבה עמוקה ומרובה פרטים, הדה מצליחה ליצור תחושת קרבה עמוקה בין הקורא לסיפור שלה.

שאלות ותשובות

שאלה: מהו המוטו המרכזי של הילדה מרגוליוס קובאלי?
תשובה: המוטו המרכזי של הילדה מרגוליוס קובאלי הוא "חתיכת אדמה בלתי תלויה". המוטו הזה מייצג את הרצון שלה להיות עצמאית ולא תלויה בכלל באף אחד.

שאלה: מה הייתה חוויתה של הילדה מרגוליוס קובאלי בטפליצקי?
תשובה: בטפליצקי, הילדה מרגוליוס קובאלי עברה על מספר ניסיונות אלימים לרצח על ידי הגסטפו. היא נתמכה במהלכה על ידי הרבה מאנשי הגטו והצליחה לשרוד.

שאלה: מה הייתה החוויה המרכזית של הילדה מרגוליוס קובאלי בתקופת השואה?
תשובה: החוויה המרכזית של הילדה מרגוליוס קובאלי בתקופת השואה הייתה אובדן הבעל שלה, רודולף, שנרצח במחנה ההשמדה. זה השפיע עליה לאורך חייה והשפיע על רוב ההחלטות שלה.

שאלה: מה מאפיינת את המשפחת הילדה מרגוליוס קובאלי?
תשובה: משפחת הילדה מרגוליוס קובאלי הייתה מורכבת ממשפחה יהודית רשועה ואידיאולוגית. הם דיברו על השוויון והצדק והשפיעו על הילדה מרגוליוס קובאלי בתהליכי חשיבה והערכתה.

הסיכום

בסיום ספרה המרתק "תחת כוכב אכזר: חיים בפראג, 1941-1968" של הדה מרגוליוס קובלי, אנו נשארים עם חולשה והערצה על עמידותה וחוסר הנחישות של המחבואית העורכת. סיפורה מרתק ומרגש, ומתאר בצורה אישית ומרתקת את תקופת השואה והמאבק על השגת החירות במשטר הקומוניסטי בצ'כוסלובקיה. מאחלים לכם ערב נעים וקריאה מרתקת!

2 מחשבות על “<p dir="rtl">תחת כוכב אכזרי: חיים בפראג, 1941-1968 על ידי הדה מרגוליוס קובלי”

  1. "ספר מרתק על חייו של אכזרי"

    יודית לוי: "האם הוא היה אכזרי באמת או הכוונה למשהו אחר?"

    רחל כהן: "מעניין מאוד! המשך לכתוב כמוני"

    נראה כמו ספר מרתק ומנצח! נוב טים כתיבה דורש כבוד. כל הכבוד להדה מרגוליוס קובלי על הכתיבה ועל חשף חלק מהוותנו והיסטוריית העם היהודי בפראג. כנראה שאני חייבת לקנות את הספר.

    הגב

כתיבת תגובה